30% af verdens hjemmesider er lavet med WordPress. Een af grundene er at det er rettet mod brugere uden megen erfaring og derfor et rigtig godt valg til en hjemmeside for foreninger og arkiver. Man kan lave alt fra simple sider, til store sites med mange sider og webshops.

Når vi siger at det er nemt, så er det rigtigt. Meeen alt skal læres og det tager altså tid og kræver interesse. En hjemmeside hvor layout og opsætning er tilpasset netop det behov man har er ikke nemt at lave som ny bruger.

SLA CMS er en standard wordpress hjemmeside hvor der på forhånd er lavet en række sider som kan være aktuelle for arkivet eller foreningen. Denne standard opsætning kan man så selv ændre, hvis man kan lære sig det. Alle muligheder og værktøjer læres ikke på hverken et en- eller todagskursus, men man får startet på det. Det er meget forskelligt hvad det enkelte arkiv ønsker og derfor er der heller ingen opskrift man blot kan følge.

En mulighed kan være at lade mig lave opsætning og tilpasse layout fra start og så blot lære at lave indlæg og lægge indhold på sider. På den måde får man en side der er lavet netop som ønsket uden at man skal uddanne sig til webdesigner.

Layoutet og opsætningen af indlæggene herunder er lavet med en pagebuilderen Beaver Builder og Powerpack. Det er værktøjer der gør det nemt og hurtigt at lave et layout der er tilpasset ens ønsker. Det er kun indlæg fra en bestemt kategori der er vist her. På den måde kan man vise smagsprøver på indhold fra en eller flere kategorier på en side. Det kunne være under et bestemt emne f.eks. middelalderen, husmødre eller fiskeri. Indlæggene kan være udgiver over lang tid, men samles fordi de ligger i samme kategori eller har et fælles tag. (tag er her emneord/nøgleindhold for indlæggets tekst)

Indlæg om WordPress

image-3

Er dit indstillingspanel forsvundet?

image-2

WP 5.4 – ny version….

w%4pXe07TjCrpq+Vr8Lkfw

Vil du være med til at teste online kursus?

image-1

Får arkivet spam mail?

Pdf-cover-PixTeller (1)

Pdf vist på hjemmesiden

photographer-1080016_1920

Lav nemt et skærmbillede eller skærmvideo

Få flere tips og tricks om WordPress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på WordPress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
louise_toft

Ring hvis I har brug for hjælp til jeres hjemmeside eller et kursus

Webkonsulent Louise Toft Petersen