Få ekstra blokke til editoren i WordPress

Siden Gutenberg blev standard editor i WordPress i december der myldret en masse ekstra plugins frem som giver ekstra blokke. Jeg har samlet en håndfuld, hvor udvikleren bag er respektabel og kan forventes at vedligeholde og udvikle pluginet fremover. Det er jo ikke særligt sjovt at benytte et plugin på en masse sider for så om få år at opdage at udvikleren af det plugin har mistet interessen og derfor ikke vedligeholder pluginet. Dem jeg beskriver her har alle en gratis version og nogen af dem har en proversion med endnu flere blokke og tilpasningsmuligheder.

Den første jeg vil fremhæve er Kadence Blocks, deres Advanced Gallery blok har en masse tilpasningsmuligheder fx placering og udseende af billedtekst. Men også mulighederne for opsætning af billeder i forskellige opsætninger, i gitre eller som slider. Mange flere muligheder end standard galleriet.

Accordion blok giver mulighed for at lav overskrift med tilhørende tekst der vises når man trykker på +, man folder derved tekstboxen ud.

Nedenunder ser du Kadence galleri blok

Og denne overskrift er lavet med Ultimate Addons Gutenberg Blocks som giver dig 2 linier adskilt af en streg


Her kan kan så vise mere tekst, det sparer plads på og man undgår at skulle oprette og linke videre til en ekstra side. Trykker man på minus så folder den sig atter ind. Der er masser af tilpasningsmuligheder i form og farver.

Denne accordion blok er fra Kadence.


Et indlægsgitter lavet med ganske få klik

Det der før krævede en pagebuilder eller andet kan pludselig gøres i editoren, nuvel der er slet ikke samme tilpasningsmuligheder som i Beaver Builder, men den er da bestemt hæderlig til brug på en underside hvor man fx vil vise andre indlæg fra samme kategori.


Ultima addons blocks: post grid

Et andet indlægsgitter – Atomic Blocks: Post grid

Caxton lader jeg tale for sig selv…


Link til de fire plugins

– med knap lavet med deres egen blok til formålet, det er blot eksempler, de kan alle tilpasses på forskellig vis.Der findes mange flere plugins med blokke, men vær opmærksom på om udvikleren er en skoledreng der måske forelsker sig i noget andet næste måned. Kig efter hvor mange stjerner, aktive installationer og om det er længe siden det er opdateret osv. Men det er med plugins og blokke lidt som i eventyret, at man skal kysse en hulens masse frøer før man finder prinsen. Jeg håber I har mod på at prøve nogle af de ovennævnte som jeg har syntes kunne bruges i nogle af mine projekter.

Læs mere fra kategorien

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.