Konverter filformater

Lav et Word dokument om til et billede, pdf til excel ark, komprimer en pdf eller træk alle billeder ud af en pdf eller noget femte.

Det er næppe hver dag man har brug for det, men det er dælme smart at kunne når man har behovet.

Du kan få det gjort online ganske gratis, ingen tilmelding eller noget. Man uploader det dokument man ønsker behandlet, vælger konverterings type og læner sig tilbage og laver et par strækøvelser og wupti, så er dokumentet lavet om til det ønskede og klar til download med et enkelt klik.

Der er masser af online tjenester der gør det for een, nogen steder er der begrænsning på hvor mange konverteringer pr. dag man kan lave, men så tager man blot en anden tjeneste til de resterende.

Desværre er der ikke een tjeneste der kan det hele, i hvert fald ikke gratis. Så man må lige google sig til en der kan det man har brug for. Herunder har jeg udvalgt nogle af dem jeg ofte bruger. Jeg har desuden tilføjet en udvidelse – Smallpdf til min Chrome browser der virker sammen med gmail, så når jeg får et dokument på mail kan jeg istedet for at klikke på downloade vælge at konvertere det straks. Det sparer en del tid.

Smallpdf kan også komprimere pdf’er så de bliver mindre, det skal blot gøres online på smallpdf.com hvor man også kan trække billeder ud af pdf eller lave siderne til jpg. En stor fordel ved denne er er at den er oversat til dansk.

Vær opmærksom på at hvis man laver tekst om til billeder, så kan søgemaskiner som Goggle ikke længere læse det og indholdet bliver derfor ikke fundet og vist i søgeresultater.

Tekst til hjemmeside bør derfor kopieres ind istedet for at placere den som Word og Pdf, som i øvrigt også er meget ringere i forhold til tilgængeligheden for blinde og ordblinde.

Følgende har jeg gode erfaringer med

Der findes mange andre der gør præcis det samme.

Convertio.co har lyd og video konverteringer og redigeringsmuligheder, engelsk.

Zamzar.com maks 2 konverteringer pr. dag, engelsk, meget overskuelig.

Smallpdf.com Dansk sprog, Word til jpg kræver at man først beder den lave en pdf og når den så er klar, kan man trykke sig til at den skal fortsætte til jpg. Lidt kringlet, men det opvejes af at den kan tilføjes browseren. Find udvidelsen her og bruger man gmail vil man kunne konvertere filer direkte i indbakken. Fx fra pdf til excel.

Læs mere fra kategorien ,

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.