Vejledninger, videoer og slides fra kurser

Se hvordan du laver et indlæg med Gutenberg

Sådan uploader du billeder/medier

Temaet GeneratePress findes i både en gratis og betalingsversion, du kan læse mere om det her

Ændre farve på menubjælken i Generatepress gratis version

Der er et antal standard farver man kan vælge mellem. Men hvis man nu gerne vil have en bestemt farve, så kan kan tilføje nedenståede lille stump kode under CSS i tilpasning. I pro-versionen har man frit valg til at ændre farve under punktet farver, uden at skulle bøvle med kode stumper. #43567f  ændres til hex koden for den farve du ønsker.

.main-navigation {

background-color: #43567f;

}

For dig der vil lave en hjemmeside med gratis tema og plugins

På siden demo1.arkivassistent.dk kan du se en wordpress installation lavet med gratisversioner af temaet Generatepress, Beaver builder og Livemesh addon. Opskriften er ikke komplet, men giver dig en vejledning til nogle af de svære dele.

Generatepress har fra 19. november 2018 givet gratis versionen mulighed for at ændre farve på navigation og flere muligheder for at placere logo/firmanavn i navigationen. Det er en ret god forbedring.

Find opskriften her: Opskrift Generatepress - Beaver Builder gratis versioner

På demo2.arkivassistent.dk er der anvendt et enkelt betalingsplugin, men det gør altså siden noget flottere. Der er rigtig mange moduler i Powerpack Pro og her er kun anvendt ganske få af dem.

Søgefelt direkte i arkiv.dk

Nedenstående kode indsættes i en html block eller modul

Søgning i hele Arkiv.dk

<div id="arkiv_dk" data-width=100%>
<script src="https://arkiv.dk/embeddedsearch/app.js"></script>
</div>

Arkiv specifikt søgefelt

Hvis man vil vil have en søgning på netop sit arkiv så skifter man arkiv id ude med sit eget arkivs id. Dvs der hver der står "330" indsætter man sit ide. Id findes ved at lave en søgning på sit arkiv i Arkiv.dk så vil id nr. stå i adressen.

<div id="arkiv_dk" data-width="100%" data-arkivid="330">
<script src="https://arkiv.dk/embeddedsearch/app.js"></script>
</div>

Historisk Atlas

Hvis man vil vil have en søgning på netop sit område skal man lave zoome ind på området og i browserens adresselinie udskifte de fremhævede koordinater mellem @ og z?

<iframe src="https://historiskatlas.dk/@54.8852969,11.2005615,10z?embed" width="400" height="300" frameborder="0" style="border:1px solid black"></iframe>

Indsættes i et htlm modul eller block