Kurser for arkiver

Jeg laver gerne et kursus tilpasset netop jeres behov, men se om ikke der er et kursus herunder der passer.

Facebook begynder (1)
Sådan kommer arkivet på Facebook På kurset starter vi med at oprette arkivets egen Facebookside og én eller flere grupper. Du lærer, hvordan sider og grupper virker, hvad de kan bruges til, og hvorfor siden er anderledes end traditionelle hjemmesider. Vi arbejder med at lave opslag, oprette begivenheder. Vi kommer også ind på ”færdselsreglerne” på Facebook og hvordan vi kommunikerer med brugerne.
Facebook øvede(2)
Hvordan får vi mere ud af arkivets Facebook-side og gruppe? Kurset henvender sig til arkiver der er på Facebook, men gerne vil have mere ud af at være der. Vi arbejder med at skaffe flere brugere, hvordan siden spiller sammen med arkivets almindelige hjemmeside. Vi snakker om, hvordan vi forholder os til andre lokalhistoriske Facebooksider og – grupper og hvordan vil bruger begivenheder aktivt. Endelig ser vi lidt på nogle af de andre muligheder for formidling på sociale medier, f.eks. på film og fotoportalerne YouTube og Instagram.
WordPress kursus WP1
Bliv en haj til indholdsopdatering på 6 timer – rollen som forfatter på hjemmesiden, fyld hjemmesiden med spændende indhold For dig der gerne vil bruge hjemmesiden til at formidle gode historier, portrætter, interviews mm. Du har lige fået eller påtaget dig opgaven med at lægge indhold på hjemmesiden. Vi arbejder kun med at lave indlæg og sider Vi øver at sætte tekst, billeder, lyd og video ind på indlæg og sider Vi retter fejl i indlæg og sider Vi laver kategorier Vi tilpasser menu(er) Målet for kurset Når du går hjem har du rutine i at lægge indhold på hjemmesiden. Du ved hvordan du udgiver nyt indhold og retter i tidligere udgivet indhold. Forudsætninger Du skal kunne bruge en computer. Have styr på hvordan man finder filer på computerens filmanager/stifinder/finder. Du skal have brugernavn og kode til jeres hjemmeside med rollen som forfatter eller højere. Vi berører slet ikke hvordan hjemmesiden er opsat mht. layout, vi bruger den som den er. Det kræver at I har en velfungerende hjemmeside lavet med WordPress og at den er sat op til at vise indlæg. En WordPress side kan være mange ting. Udseendet bestemmes af valg af tema, opsætning og hvilke plugins man har tilføjet. På kursus 1 arbejder vi ikke med opsætning af tema. Forberedelse Hav tekst og indhold liggende klar i Word, Docs el. lign. Vi har ikke tid til at skrive lange tekster. Billeder du forventer at benytte skal ligge som filer i jpg eller png, ikke i Word. Billeder bør være navngivet uden æøå og mellemrum. Se videoen som du får tilsendt link til før kurset. Den forbereder dig hvad vi skal lave på kurset. Video og lyd bør være lagt op på YouTube eller Vimeo og så linker vi til det der. (men det ses og høres naturligvis på jeres hjemmeside)
WordPress kursus WP2
Forny udseendet på din WordPress hjemmeside For dig der har ansvar for en WordPress hjemmeside, hvor det nuværende tema er forældet eller vanskeligt at tilpasse. På kursusdagen skifter vi temaet til Generatepress og tilpasser det med en flot og indbydende forside, der løbende kan tilpasses. Header og footer tilpasses og tilføres indhold Menu(er) indhold og placering tilpasses Kategorier tilføjes og gøres tilgængelige Forsiden opsættes så den viser seneste indlæg og andet relevant indhold Widgets tilpasses Brugerprofiler typer gennemgås og tilpasses Plugins som er relevante tilføjes og aktives Målet for kurset En opgradering af udseendet på din hjemmeside hvor nyt indhold bliver serveret på forsiden. Indhold på sider og indlæg fra den nuværende hjemmeside bliver ikke berørt af det nye tema. Vi arbejder kun med opsætning af layout på forsiden. Vi benytter den nye editor (Gutenberg) som er standard i WordPress 5.0 og tilføjer gratis plugins udvider mulighederne for at opsætte indhold på indlæg og sider. Forudsætninger Du skal have rutine i at lave indlæg og sider i WordPress. Du skal have rollen som administrator på den hjemmeside du arbejder med. Forberedelse Billeder du forventer at benytte skal ligge som filer i jpg eller png, ikke i Word. Billeder bør være navngivet uden æøå og mellemrum. Video og lyd bør være lagt op på YouTube eller Vimeo og så linker vi til det der. (men det ses og høres naturligvis på jeres hjemmeside) Hvis du har en hjemmeside som du selv hoster, så er det vigtigt at du sørger for at lave backup inden kurset.
louise_toft

Ring hvis I har brug for hjælp til jeres hjemmeside eller et kursus

Webkonsulent Louise Toft Petersen