Valg af tema/theme

Temaet er det første man skal træffe beslutning om og noget af det sværeste at gøre hvis man er ny i WordPress verdenen.

Temaet er en layoutskabelon man lægger på WordPress. Man kan skifte tema uden at miste indhold på indlæg og sider. Men indstillinger i tema følger ikke over i et nyt tema, så man skal forvente en del arbejde med opsætning og indstillinger når man skifter tema. Derfor er det sjovest at vælge tema rigtigt fra start.

Temaer laves af udviklere over hele verden, det er vigtigt at se på om temaet fortsat vedligeholdes af udvikler og at man tror på det kommer til at blive vedligeholdt fremover. Mange temaer er gratis eller har en gratis og en pro/premium version med ekstra funktioner og tilpasningsmuligheder.

Hvis man vælger et tema med pro/premium version er der støre chance for at temaet vedligeholdes og at der er support på. Det giver sig selv at man ikke kan forvente at få support på noget man har fået gratis.

“Det bedste tema” findes ikke.

Man kan ikke vælge eet tema og sige det er det bedste. Det kommer an på hvad man skal bruge det til og hvad ens forudsætninger er. Det er lidt som at vælge bil, de kan alle køre fremad og baglæns og dreje til højre og venstre. Men nogen er hurtige, nogen har mange knapper, et ekslusivt design eller er billig i drift. Så den bedste bil kan heller ikke kåres for det afhænger af dit behov.

Alle temaer kræver tilvænning og hvis først man er vant til eet tema, så kræver det lidt arbejde at lære et nyt temas muligheder at kende.

Engelsk er hovedsproget når det kommer til tema og plugins. Nogle af de store plugins er oversat. Det er dog ikke altid en fordel for så har man udfordringer når man ser en engelsk hjælpevideo. Man kan sagtens benytte engelske temaer og plugins, den del der er synlig på forsiden er oversat, eller også har man selv mulighed for at gøre det.

Beaver Builder theme og Beaver Builder

Jeg er nødt til at starte med min favorit igennem de sidste år. Egentlig er det ikke temaet der er så genialt, det er pagebuilderen der er genial – den følger med og gør at man kan lave sit layout næsten som man vil – uanset tema.

Indhold sammensættes af moduler som kan flyttes rundt på siden med træk og slip. Fantastisk hvis man er lidt vægelsindet eller siden udvikler sig over tid. Man kan bare flytte rundt på modulerne.

Beaver Builder har en Lite version (gratis) og pro versionen. Begge fungere rigtig godt sammen med Generatepress, så det kan være en rigtig god plan at vælge Generatepress som tema og så udvide sine layout muligheder med Beaver Builder Lite i første omgang. Du kan prøve lite versionen som du finder i WordPress plugins.

Forskellen mellem Lite og pro er antallet af moduler med forskellige funktioner. I lite versionen får man nærmest kun tekst, video, billeder, men man kan supplere med Powerpack og UABB plugin som giver lidt flere moduler også i både lite og pro version. Start med lite og prøv det af.  Der findes mange gratis plugins der tilføjer ekstra funktionalitet til Beaver Builder.

Beaver Team 3 californiske drenge

Beaver Theme og Beaver Builder Pro koster 199US$ og -40% følgende år.

Beaver Builder Pro alene koster 99US$ pr. år og -40% følgende år.

Beaver Builder DIY Video from Beaver Builder on Vimeo.

Ja man bliver helt forelsket ikke?

Det skal siges at det tage lidt tid at lære. Som de siger i starten af videoen; man kan bruge en dyr freelancer som mig 🙂 eller lære det selv. Det er ikke svært og der er masser af hjælp at hente i forskellige online grupper, men engelsk man nødt til at kunne.

Generatepress

Udviklet af canadieren Tom Osborne, han har et særdeles godt ry blandt professionelle fordi hans tema er hurtigt, stabilt og med mange tilpasningsmuligheder. Der er en premium version som giver mange ekstra tilpasningsmuligheder. Premium versionen koster 49,94$ (canadiske vil jeg tro) og efterfølgende år får man updateringer og support for 30$. Det arbejder 100% sammen med sidebyggerne Beaver Builder og Elementor.

En af de avancerede tilpasningsmuligheder i pro versionen er Elementer som eksempelvis giver een mulighed for at lave en top og bund til udvalgte sider.

Jeg har set at mange arkiver allerede bruger Generatepress. Det går man ikke galt i byen ved vælge.

 

Divi

Vi kan ikke komme udenom Divi, som er aktiveret på mere end 1. mill. hjemmesider. Divi var vist et af de første temaer som havde noget der lignede en pagebuilder og som gjorde det let at lave noget der så godt ud uden at kunne kode og som gav en stor fleksibilitet. Det er stadig et godt tema selvom de er i hård konkurrence. I lang tid har det været sådan at hvis man ønskede at skifte fra Divi til et andet tema så stod man med en masse shortcodes i sit indhold som man manuelt skulle slette. Det fik mange til at fravælge at begynde med Divi og andre opgav at skifte til noget andet hvis først de var begyndt. Idag findes der plugin der kan fjerne det kode affald som Divi efterlader i indhold.

Divi er udviklet af Elegantthemes.com og koster 249 US$ for et livstidsabbonnement på opdateringer og support af alle deres temaer og plugins.

danskearkiver.dk er lavet med Divi

Læs mere fra kategorien

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.