Temaet Generatepress version 2.2. – Glæd dig

Både gratis versionen og proversionen har fået forbedringer. Et par af dem fortjener at blive nævnt.

Skjul overskrift

Nu kan man for det enkelte indlæg eller side skjule overskriften med et klik til højre for overskriften – ja det er en lille ting. Men det er da bare oplagt at placere det i enden af overskriften. Hvis man bruger en pagebuilder til at opsætte indlæg og sider, så ønsker man ofte at bruge sit eget layout til overskrift og så er det rart at kunne klikke den af inden man går i gang.


Se færdigt layout mens du skriver

Generatepress har sørget for at udseendet af dit indlæg/side mens du skriver svarer til hvordan det kommer til at se ud når det er udgivet mht til sidebredde, tekst og baggrunds farver, fonte osv. Dvs du ser noget meget nært hvad resultat er når det er udgivet – preview/forhåndsvisning bliver overflødig. Det er en rar forbedring, især hvis man har været vant til et gammelt tema.


Forbedret mulighederne for at placere logo i navigationen

Hvis man har få menupunkter og gerne vil have sit logo/sidenavn i navigationsbjælken, så er det nu blevet meget nemmere at få det gjort pænt. Med ganske få klik mellem forskellige forvalg/presets for navigationen kan man finde en god løsning. Det kræver stadig et lille logo, ikke for mange menupunkter og en gennemsigtig baggrund på logo.

Det aller bedste kommer til sidst – det er en gave til dem der gratis versionen 

Navigationsbjælken/menuen kan nu fåes i 6 farver. Det giver altså pludselig et helt andet udseende at skrifte fra sort til rød. Nuvel man kan ikke bestemme nuancen af rød, det er stadig kun muligt i Pro udgaven. 

Skjulte forbedringer

Mange af forbedringerne ses slet ikke, for det er f.eks. kode der er omskrevet som giver hastighedsoptimeringer og forbedre samspillet med WordPress som helhed herunder den nye editor Gutenberg. Der sker rigtig meget med koden som WordPress kører ved hjælp af og den seneste opdatering af GP viser med al tydelighed at temaets udvikler Tom Usborne holder temaet i topform og laver forbedringer som kan mærkes. 

Læs mere om den nye version på Generatepress.com


Hvad får man ud af at vælge Premium udgaven af Generatepress?

En hel masse tilretningsmuligheder til udseendet af hjemmesiden 

Faver, ekstra menu, bedre mobilmenu tilretninger, fremvisning af indlæg i avancerede blogformater. 

Gratis versionen er et fuldt funktionelt WordPress tema og man er sikret sikkerhedsopdateringer da udvikleren Tom Usborne baserer sin premium udgave på temaets gratis basis version. Med den seneste opdatering har han tilføjet ekstra funktionalitet i det gratis basis tema. Man kan sagtens nøjes med gratisversionen, men der er naturligvis en masse begrænsninger i tilpasningsmulighederne.

Det er lidt som med cykler, alle cykler kan bevæge dig fremad. Men hvis du bor i en skov med bakker er en mountainbike med brede hjul meget bedre end en racercykel. Hvis du vil køre hurtigt på landevej er racercyklen bedst. Ved at vælge premium kan du tilpasse temaet til dit behov igennem en masse tilpasningsmuligheder.

demo1 har jeg vist hvordan en hjemmeside kan laves med Gratis versionerne af Generatepress, Beaver Builder og Livemesh. Du kan finde en hjælpevejledning til at kopiere opsætning/tilpasning til din egen hjemmeside på siden materialer.

På demo2 har jeg vist hvordan en hjemmeside kan laves med Gratis versionerne af Generatepress, Beaver Builder og og et enkelt betalings plugin PowerPack Beaver Addons. Du kan finde en hjælpevejledning til at kopiere opsætning/tilpasning til din egen hjemmeside på siden materialer.

Hvem bruger Generatepress?

Arkivsamvirket for Als/Sønderborg har valgt at købe en licens som medlemsarkiverne kan benytte hvis de ønsker det. Lollands arkiver har fået udviklet en fælles skabelon for deres hjemmesider i Generatepress og de er nu ved at lægge indhold over på de nye sider fra deres gamle sider i løbet er kort tid vil 8 af deres 9 arkiver have et fælles udseende, men med hver deres domæne og indhold. 

Licens hvordan fungerer det?

En licens til Generatepress Premium kan bruges til flere arkiver, men al support skal gå via indehaveren.  Et arkivsamvirke kan derfor godt nøjes med een licens til mange arkiver, hvis de kan udpege en indehaver af licens der vil forestå support håndtering. Men det er sjældent at man har brug for support, for temaet kører bare som det skal uden besvær. 

Generatepress Premium koster blot 49 canadiske dollars og når man fornyer licensen får man 40% rabat.

Se alle premium fordelene Det er fint at starte med gratis versionen og senere tilføje premium versionen når man får brug for det.

Læs mere fra kategorien

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.