Pdf vist på hjemmesiden

Jeg er ikke fortaler for at bruge pdf’er på hjemmesiden, er det muligt så læg indholdet direkte på hjemmesiden istedet for en pdf. Læsevenligheden forsøges væsentligt, især for besøgende der læser på en mobil telefon.

Men hvis man nu vil lægge pdf’er på hjemmesiden, og det kan der jo godt være gode grunde til fx Powerpoint eller dokumenter der er indeholder opsætning der ikke bare lige kan overføres til hjemmesiden. Eller det skal kunne downloades. Så er pdf en fin løsning.

Hvis man gerne vil have vist indholdet på selve hjemmesiden, istedet for blot et download link: Så er der et gratis og velfungerende plugin til formålet

Pluginet PDF Embedder giver en blok der på nydelig vis viser indholdet af pdf’en. Se Powerpoint dokumentet herunder…

Kursus-Facebook-begynder-1-komprimeret

I gratis udgaven er der ingen download link, fuldscreen knap eller rul, men man skal bladre via knapperne. Download det kan man klare ved efterfølgende at indsætte en fil blok giver muliighed for download:

Denne blok downloader straks dokumentet når den besøgende trykker på den.

Et alternativ til fil blok er Knap blok:

Knap blokken åbner pdf’en i fuld skærm og man kan derefter læse eller downloade.

Premium udgaven af PDF Embedder

Gratis versionen giver ikke en interegret download knap eller fuldscreen knap i menulinien på pdf’en i view tilstand som det ses ovenover. Men så kan man jo efterfølgende benytte en fil blok eller knap blok til det som vist. Rul istedet for bladre får man dog kun i den betalte version.

Lidt om tilgængelighed og pdf’er

Man kan øge tilgængeligheden for syns og læsehandicappede ved at vælge den rigtige indstilling når man gemmer pdf’en. Så istedet for “Bedst til Udskrivning” vælger man “Bedst til elektronisk distribution og tilgængelighed”. Man kan stadig sagtens skrive ud.
Men det kræver at man bruger overskrifts typografier og for billeder indtaster alternativ tekst for billedet (alt tekst) ellers hjælper det ikke noget. Det er iøvrigt også nødvendigt for at få links til at virke i view tilstand.


Kan man bruge PDF Embedder i Beaver Builder

Ja, man kan indsætte shortkoden som PDF Embedder benytter sig af i et html modul.

Du starter med at uploade pdf’en. Derefter kopierer du adressen. Du finder den ved at klikke på den netop uploadede fil så den viser detaljer.


Adressen på filen indsætter du i følgende shortkode istedet for det markederede.

PDF Embedder requires a url attribute

Premium / pro udgave

Pro udgaven af PDF Embedder koster 20$ pr. stk og er en engangsudgift, så det er til at overkomme.

Samme udvikler har lavet PDF Thumbnail som er et plugin der laver et .jpg billede af pdf’ens forside når man uploader den. Det er smart når man gerne vil gøre pdf’en visuel uden at være i view tilstand. Det kan nu også laves online på fx https://smallpdf.com/da/pdf-to-jpg.

Begge plugins er en del af servicepakken når jeg vedligeholder jeres hjemmeside.


Læs mere fra kategorien

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.