Lav nemt et skærmbillede eller skærmvideo

Nogen gange er det praktisk at kunne tage et billede eller video af noget på skrærmen. Billeder forklarer jo bedre end 1000 ord. Måske skal du vise et problem til en anden eller vise en løsning.

Der findes mange programmer der kan gøre det. Jeg har i mange år været vild med Jing, den er bare altid ved hånden fordi den sidder ved skærmkanten som en lille sol. Jeg har også storebrødrene til Jings – Snagit og Camtasia som bestemt ikke er gratis. De har en hel masse fordele og redigeringsmuligheder, men ærlig talt så snupper jeg ofte bare Jings og den tager det skærmbillede jeg har brug for.

Jing 

Klik og træk en firkant du vil have billede eller video af. 

Den er nem og hurtig at installere og lægger sig som en lille gul bold i kanten af skærmen. Klar når du har brug for den. Man kan bruge den til hele skærmen eller blot et udsnit af en side. Snagit/Camtasia er storebrødre til Jings hvor man har endnu flere muligheder for at redigere. For alle tre gælder at man kan gemme videoen både på computer og online på screencast.com.

Download den gratis fra Techsmith


Loom – optag en video af skærmen

Loom er relativ ny udvidelse til Chrome browseren og jeg er tosset med den. Den lægger sig i Chromes menu linie og med ganske få klik optager den video og det bedste af det hele…. Straks du er færdig får du en url (webadresse) som du kan kopiere og sende med mail. Ikke noget med at skulle vente på at den er uploaded eller noget.

Det er lynhurtigt at lave en video hvor man viser hvad der er problemet eller viser hvordan man gør noget bestemt på skærmen i fx Arkibas, på hjemmesiden eller Facebook. Det er bare så nemt. Prøv den. Den er gratis. Loom.com

Tilføj den i Chrome under – Flere værktøjer – Udvidelser

Læs mere fra kategorien ,

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.