Hvad gør vi hvis vores webmaster stiller træskoene?

Ja vi starter nok med at gå til begravelsen.

Men hvad med hjemmesiden?

Har andre i foreningen eller arkivet administrator adgang til hjemmeside og Facebookside/gruppe?

Havd med koder til konti for nyhedsbreve, licenser mm. Meget er jo bundet op på en email, har vi adgang til den? Har enken adgang? Det er virkelig et træls besøg man har for foran sig, for hvad hvis enken ikke kender koden til afdødes computer og email.

Hvis foreningen har adgang til stedet hvor hjemmesiden er hostet, så kan man oprette en ny bruger i databasen, besværligt men muligt. Facebook er kendt for at være meget svingende i hvor hurtigt og let det er at få adgang til sider og grupper hvis man ikke er administrator. Men alt det bøvl kunne være undgået hvis man havde oprettet en ekstra administrator profil  hvor adgangskoden var i bestyrelsens hænder.  En profil der sikkert ikke kommer i brug, men som er praktisk hvis det bliver nødvendigt. 

På Facebook udpeges ekstra administratorer til sider og grupper med et par klik. 

Sørg for adgang til koder

Et dokument med brugernavne, adgangskoder og licenskoder til alt hvad der hører til hjemmesiden og Facebook er rigtig nemt og praktisk. En gang imellem sendes dokumentet til et par i bestyrelsen, lagres på et fælles online drev eller adgang til filen deles. Det tager få sekunder og gør alt nemmere for dem der skal overtage opgaven.

Er hjemmesiden historisk i sig selv?

En anden overvejelse er om hjemmesiden er lavet i et system som andre kan arbejde med. En del hjemmesider ligger i forældede systemer, og så ligger der virkelig en stor opgave foran arkivet eller foreningen med at konvertere til et nyt system. 

Læs mere fra kategorien ,

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.