Har du oprettet arkivet eller foreningen med en Facebook profil?

Fortvivl ikke – du er ikke den første og Facebook har gjort det nemt at konvertere en profil til en side og du får lov at konverere profilens venner til følgere.

Men hvorfor gøre det?

Det fungerer jo… ja men det kan blive bedre – OG så er det imod Facebooks politik at en profil repræsenterer andet end en person.

Udklip fra Facebook

Forskelle kort fortalt

Profiler er til privatpersoner, sider er til virksomheder, kendte personer, foreninger, organisationer. Grupper er fællesskaber af profiler – sider kan blive medlem – hvis adm. af gruppen tillader det.

Man styrer en siden via sin private profil som administrator, der bør være flere administratorer på en side. Man kan bruge en app (sideadministrator) til nemt at styre siden eller siderne man er administrator på. Man forbindes kun som privatperson til siden hvis man har tilføjet sig som teammedlem, man kan sagtens være adm. uden at være teammedlem.

  • Du kan fx ikke vise adresse og åbningstider på en profil.
  • Du har kun en begrænset Om fane, du kan ikke linke til dit websted eller oplyse tlf. nr. eller vise vej på kort.
  • Du kan ikke tilknytte grupper til en profil – dvs gøre det let af finde relevante grupper for besøgende. Du kan godt som side blive medlem af en gruppe, det har man ikke altid kunnet, men det kan man nu hvis gruppe administrator accepterer.
  • Indblik – statistik og annonceringsmuligheder er kun muligt for sider.
  • En profil giver færre muligheder for at hive besøgende over på hjemmeside og ind af døren til arkivet. Men de kan begge lave og dele opslag og lave begivenheder.

Om-sidens opsætning som du ikke har som profil


Hvis du ikke har en side kan dine besøgende heller ikke checke ind og dermed fortælle at de har været hos dig – det er ellers en reklame for dig.

Eksempel: “Hey jeg har lige fundet min oldefars dagbog på XX Arkiv – det er bare en guldgrube – husk at aflevere gamle billeder og papirer til lokalarkiverne så de bliver bevaret” NN var her: Arkivets navn.

Det betyder meget mere end NN’s venner ser det, det er også et signal til Facebook om at brugerne værdsætter arkivets facebookside ved at tjekke ind. Hvis arkivets tilstedeværelse på Facebook værdsættes af brugerne via likes, kommentarer, delinger OG indtjekninger, så får opslag større rækkevidde end ellers fordi vi hjælper Facebook med at holde på brugerne og i tilfældet med indtjekninger – få dem til at tage telefonen op af lommen og åbne Facebookapp’en en ekstra gang.

Det er cool cash – når brugerne tager telefonen op en ekstra gang – så har Facebook mulighed for at vise flere annoncer.

Det der ikke følger med i konverteringen

Opslag man har på sin væg følger ikke med, man starter med en tom væg.

Billeder og albums følger måske med, måske … de burde følge med, men nogen oplever at de ikke gør eller først kommer timer/dage senere. For en sikkerhedsskyld kan man downloade profilens indhold inden start. Du finder vejledning til download her


Sådan konverterer du en profil til en side.

Facebook hjælper dig i processen, brug de muligheder du tilbydes undervejs fx konvertere venner til følgere. De har prøvet det før, du er ikke den første.

Når du har konverteret har du både en profil og en side der hedder det samme og har sammen profil og coverbillede.

Profilen bør man efterfølgende slette, så brugerne ikke forvirres når de søger efter arkivet.

Inden man sletter profilen skal man dog have udnævnt 1 gerne 2 administratorer på siden til at varetage driften af siden. Tilknyt dig selv først med rollen administrator. Du gør det under indstillinger og fanebladet Sideroller og dernæst udnæver du mindst een anden, så det er nemt for arkivet at fortsætte selvom du får en tagsten i hovedet og ligger i koma eller hvad der nu kan ske.

Så har du afgang til at administere siden når du logger ind via din egen personlige profil. Du finder siden via den lille trekant i øverste højre hjørne.

Man kan kun lave konverteringen af venner til følgere af siden een gang, man har 14 dage til det), så beholder man profilen og accepterer nye venner vil de ikke få nyt fra siden – med mindre de også følger siden. Derfor anbefaler jeg at man sletter profilen, Facebook er også ret klar i mælet hvad angår ikke profiler.

Efter konvertering til side

Nu skal du så have alt på siden udfyldt, adresse, webadrese mm. Facebook skal nok hjælpe med at fortælle dig hvad du mangler at udfylde.

Når du fremover vil like, kommentere eller dele noget skal du huske først at vælge hvem du vil dele som – dig selv eller en side du repræsentere. Derefter agerer du på sidens vegne i forhold til det opslag.

Nu kan du så give den gas med at lave opslag og du kan personligt invitere venner til at synes godt om siden, det må man nemlig godt.

Man må derimod ikke bruge funktionen “Personer der har liket opslag opfordres til at like siden”, det er forbudt i forhold til markedsføringsloven. Der er dog ingen der har fået dom for det, endnu…og politikkerne bruger også funktionen…..

Jeg håber du har fået mod på at få konverteret jeres profil til side. Hvis du løber ind i problemer, så hjælper jeg gerne.

Gå igang…

Du finder vejledning til download af billeder fra profilen her

Det er en god ide at starte med at læse følgende og derefter klikke sig videre til selve konverteringen – https://www.facebook.com/help/175644189234902

Læs mere fra kategorien

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.