Gutenberg bliver den nye skrivemaskine i WordPress

Den nye editor er lækker og nem, men som alt nyt kræver det tilvænning.

Mange har nok arbejdet med WordPress hjemmeside i mange år uden at tænke på at vi bruger en skrivemaskine til at skrive vores indhold – en editor. Vi har kunnet skrive med fed, kursiv, skifte farve på teksten. Sætte billeder og medier ind mm.

Den har hen af vejen fået ansigtsløft, men funktionerne har været genkendelige.

Den fungerer fint og kommer til at kunne anvendes i lang tid endnu, hvis man fravælger Gutenberg

Gutenberg er fornyelse

En helt anden måde at opsætte sit indhold på det enkelte indlæg eller side. Indhold tilføjes i blokke og man kan flytte det ved at trække i blokken.

Selvfølgelig lige orientere sig når man første gang skal lave et indlæg. Præcis som når man har fået ny bil og skal finde sin ynglingskanal på radioen. Man finder den blok eller funktion man har brug for, men man skal selvfølgelig vide den er der.

Her vil jeg gerne indrømme at jeg først efter 4 år opdagede at min bil havde aircondition, måske har jeg vidst det i starten og glemt det igen. Men jeg kørte 3 timer i den værste hede uden aircondition tændt, fordi jeg ikke vidste at en lille knap 30 cm fra mig ville have gjort turen meget mere behagelig.

Hvorfor nu?

Projekt Gutenberg har været længe undervejs og der er ikke sat dato på hvornår den er færdig. Den bliver standard i WordPress 5.0. og vi har pt. version 4.9.8 (22.9.18) Version 5.0 kommer når den er 100% klar, men vi kan allerede bruge den nu for den er meget tæt på at være klar.

Udviklingsteamet har tænkt sig grundigt om for at den nye editor bliver en god oplevelse for brugeren.

Brugeren er dig der skal lægge indhold på hjemmesiden.

Den er lavet, så den er hurtig at lære og bruge. Hvis man er ny bruger af WordPress er det derfor ingen grund til at lære den gamle editor, den kan ikke noget som Gutenberg ikke kan.

Hvad så med pagebuildere? (sidebyggere)

Mange har de sidste år benyttet plugins og temaer med indbyggede sidebyggere, så man selv kunne lave sit eget layout på sider og indlæg uden at kunne skrive kode. Det kan man fortsat benytte, hvis det er en god pagebuilder vil de kunne arbejde sammen, dog ikke på samme side. Man bør vælge hest, så man opnår rutine. Er man glad for sin pagebuilder, skal man selvfølgelig blot fortsætte med den.

Læs mere fra kategorien

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.