Får arkivet spam mail?

Det kan der være flere årsager til.
Det er en udbredt misforståelse at det er fordi mailadresser står på hjemmesiden.

Det kan nemlig komme fra mange andre lækager af fx af konto emails som det fx er sket hos Yahoo, Linkedin og mange andre.

Hvad oplever jeg selv

Jeg har adskellige mailadresser som står på hver deres hjemmeside og der kommer ingen spammail på dem. De har været aktive i et par år. De mailadresser jeg får spam på er 2 der begynder med mail@… det er de ældste adresser jeg har, måske et tilfælde, men i hvert fald en indikator på at synlige adresser ikke automatisk høstes. Men mail@ og info@ er muligvis ikke det bedste at bruge til en email som ender på ens domæne. Databaser over domænenavne er nemme at høste og derefter prøve om der skulle være en email der hedder mail@domænenavnet.dk eller info@domænenavnet.dk mm.

Gmail

Da jeg har alle mine emails placeret i gmail, så ser jeg kun spam hvis jeg åbner spam mappen. Gmail er nemlig helt vildt god til at sortere spam fra. Så selvom du har en @ditdomæne.dk mail kan du godt modtage og afsende fra den via Gmail, tilføj den under tandhjulet -Indstillinger – Konti og import of læs din emails via gmail.

Akismet Anti-Spam plugin

Et gratis plugin der både filtrer spamkommentarer og spam i kontaktformular. Man skal oprette en konto for at få en licens nøgle, det er meget hurtigt gjort og det er meget effektivt.
Det vil jeg starte med at installere.

Kontaktformular

Hvis man har en kontaktformular som man modtager spam via, så er det ofte muligt at tilføje reCAPTCHA som gør det særdeles svært for robotterne at benytte formularene – I har sikkert prøvet at skulle klikke af, at I ikke er en robot for at komme videre i en formular. Det er en gratis service fra Google, det kan tilvælges i de fleste kontaktformularer, hvis ikke så skift formular. Man skal have en google konto for at kunne oprette nødvendige licens nøgler til reCAPTCHA.

Læs mere fra kategorien

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.