Er hjemmesiden sikret mod banditter?

En hacket hjemmeside = bøvl

Masser af bøvl – og forebyggelse er kodeordet.

 

Kodeord Sørg for at alle brugere opfordres til at vælge et langt kodeord med store og små bogstaver og tal.

Bruger Undgå brugernavnet admin og administrator, det er simpelthen det første hackernes prøver. Har du en sådan bruger så lav en ny bruger med administratorrettigheder og slet den gamle. Man kan nemlig ikke ændre brugernavn.

Opdater Hold tema og plugins opdateret. Gode plugins bliver jævnligt opdateret med funktioner og sikkerhedsforbedringer.

Sikkerhed/firewall/malwarescan Der er flere muligheder men pluginet Wordfence – har en gratisversion der er fremragende. Standard instillingerne er gode, men jeg plejer at fravælge de  fleste email advarsler og kun nøjes med de alvorlige. Jeg behøver ikke have en email hver gang et tema eller plugin skal opdateres o.l. så bliver min postkasse fyldt og jeg overser en evt. alvorlig advarsel. Wordfence holder øje med om plugins og temaer er sikre. Et gammelt plugin der ikke længere bliver opdateret fra udvikleren kan udgøre en risiko.

Blokere brugere Du kan lave indstilling i Wordfence for hvornår en bruger skal blokeres og hvor længe ved indtastning af forkert kodeord/brugernavn.

Backup Din serverhost/webhotel har formentlig backup – det har de fleste i et eller andet omfang. Men det er stadig en rigtig god ide selv at sørge for en backup som ikke ligger hos hosten. Pluginet All-in-one-migration

Spamkommentarer  Har du indlæg der er åbne for kommentarer, så vil du opleve masser af spam. Pluginet Akismet tager sig af det. Installer, lav en gratis nøgle og glem alt om spamkommentare.

Hackere kan bruge din side til at linke til andre sider, eller din servers kapacitet til at lave bitcoins eller bare fordi de kan, træning af færdigheder så at sige. Idag kan vi vist godt regne med at det ikke kun er blege drenge med fedtet hår på teenageværelset der bare vil lave hærværk. Regeringer, diktatorer og præsidenter er med på vognen

Læs mere fra kategorien

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.