Brugernavn må aldrig være admin

Det er nemlig der første navn hackere prøver med. Administrator og webmaster er nok de næste…

Alt andet kan næsten bruges, men undlad at bruge domænenavn. Jytte, Niels og Peter er fine brugernavne. Men det kan også være Denstorearkivmester, Jytteerdenbedste eller Nielsharstoremuskler. Der er ingen besøgende der ser dem, for man kan i sin brugerprofil angive, hvilket navn en profil skal fremstå med under Vis navn offentligt som. 

Fornavn og efternavn kan skiftes, men brugernavnet kan ikke skiftes umiddelbart.

Ups vi har en admin bruger – hvad gør vi?

Oftest vil det det være nemmest at lave en ny profil og derefter slette admin brugeren. Derved får man lov at overføre admin brugerens indhold til en anden bruger – f.eks den nye bruger man netop har lavet. Husk at tildele den nye bruger den rigtige rolle, sandsynligvis administrator. Man kan ikke oprettet 2 brugere med den samme email, men den kan efterfølgende ændre email på den nye bruger når admin brugeren er slettet.

Der er plugins der kan skifte brugernavnet og man kan gøre det hvis man har adgang til databasen. Men ovenstående er hurtigt og nemt.

Adgangskoden 

Skal altid være lang og besværlig og gerne en blanding af store og små bogstaver samt tegn. Brug en sætning og krydder den med tal og tegn. Man kan roligt lade sin browser huske koden, men hav den skrevet op et sted. Det er altid en god ide at have mindst to administratorer på en hjemmeside, hvis den ene stiller træskoene eller rejser til sydafrika så har man stadig adgang til siden når der er to administratorer.

Glemmer man sin kode er det muligt at få lov at nulstille den ved at klikke på Glemt adgangskode. Så sendes der en mail til den email man har tilknyttet. Så tjek at emailen der er angivet i brugerprofil er korrekt og du har adgang til den – Før du glemmer din kode….

Har man glemt sin kode og ikke adgang til sin email, så skal det rettes i databasen og det har man ikke nødvendigvis selv adgang til. Det gøres via stedet hvor siden hostes.

 

 

Læs mere fra kategorien

Få flere tips og tricks om Wordpress og Facebook for arkiver og historiske foreninger i din indbakke

Bliv klogere på Wordpress og Facebook - få en email med nye indlæg her fra siden

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.